Yoga Magazin 95/96 - Trei lectii importante inspirate din medicina traditionala chineza

de 436
Favorite

Anotimpurile şi alimentele corespondente:

Primăvara este anotimpul creșterii și al acțiunii. Este un moment potrivit pentru a consuma alimente acre care să curețe și să stimuleze sistemul (de exemplu, lămâi, roșii, ananas, mere).

 

Vara este perioada indicată pentru a consuma fructe și legume cu proprietăți răcoritoare (de exemplu, piersici, banane, kiwi, avocado, pepene roșu, salată).

 

Toamna indică momentul în care este necesar să pregătim sistemul digestiv pentru lunile reci care vor urma. Sunt recomandate alimentele care susțin digestia, cele de culoare galbenă și portocalie (de exemplu, porumb, năut, caise, pepene galben).

În toamna târzie este indicat să consumăm alimente și condimente iuți care să stimuleze și să curețe plămânii (de exemplu usturoi, hrean, mentă, pere, mei).

 

Iarna este recomandat să predomine în alimentație rădăcinoasele, alimentele gătite la foc mic, condimentele încălzitoare precum scorțișoară, ghimbir și rozmarin. Mai sunt indicate fasolea adzuki, dovleacul, cartoful dulce, ovăzul, prunele, rubarba.

 

Fragment din articolul Trei lecții importante inspirate din medicina tradițională chineză

din revista Yoga Magazin nr. 95/96

Citește mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva preferințele tale.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare