Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Profilul erotic al nativului Fecioară

Posted on3 Săptămână ago by 12
Favorite0
Profilul erotic al nativului Fecioară

Fiind un Semn mobil și manifestând caracteristicile Elementului Pământ, nativii din zodia Fecioarei se confruntă adeseori cu o energie erotică pe care o putem numi de prad – și iată de ce. Ca Semn mobil, ei au tendința de a dispersa energiile și, erotic vorbind, orice solicitare exterioară tinde să-i defocalizeze de pe nevoile lor intime. Ca Semn de Pământ, ei au resurse regeneratoare, dar nu de tip exploziv, cum este energia primăverii, care face ca tot ce e viață să răsară, ci de tip defensiv, ceea ce face ca tot ce e viață să se înmagazineze (nu este toamna anotimpul trecerii energiilor din plante în semințele lor?). Iată de ce acești nativi se pot confrunta cel mai ușor cu stări de frustrare, de frigiditate, de impotență sau – în situații extreme – cu diminuarea sau chiar pierderea apetitului erotic. Totuși, relaxându-se sau permițându-și un contact direct cu natura, își revin extrem de repede.

Așa cum pot dispersa o energie benefică numai fiindcă nu sunt atenți la ea, ei pot dispersa la fel de ușor și energiile negative, nocive, care le împiedică accesul la un dialog direct cu sufletul. Trebuie doar să fie atenți la ritmul lor de viață și mai ales la tendințele de perfecționist, care îi îndepărtează de aspectele afective ale vieții numai pentru că, la nivel subconștient, ei știu că iubirea aduce de multe ori suferințe.

În relațiile de cuplu, nativul din zodia Fecioarei urmărește cel mai adesea să analizeze, să perfecționeze, să comenteze, acordând o atenție deosebită ținutei și, mai ales, titlurilor/poziției sociale. Pentru el, din nefericire, relația poate începe de sus în jos: adică, dacă există compatibilitate mentală, înseamnă că există de toate. Asta și face ca viața intimă să devină, ulterior, o mare decepție sau o mare frustrare, el/ea acceptând-o ca pe un rău necesar. Dacă, dimpotrivă, aspectul erotic este înțeles corect, acești nativi pot deveni capabili să inițieze – deopotrivă teoretic și terapeutic – ființele umane în practicarea unei sexualități rafinate și sănătoase.

 

 

Fragment din cartea Generațiile sexuale ale secolului XX, de Rodica Purniche

 

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in