Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Motor, actiune!

Posted on3 Săptămână ago by 17
Favorite0
Motor, actiune!

CULOARUL MORŢII „Dead man walking ” (1996)

Sora Helen Prejean a hotărât să facă mânăstire din fiecare zi, să-şi împlinească menirea în iureşul lumii laice. Alegerea ei o duce în închisoare, acolo unde oamenii sunt cel mai departe de Dumnezeu şi au cel mai mult nevoie de el.

Relaţia cu Matthew Poncelet, condamnat la moarte care aşteaptă răspunsul la cererea de graţiere, îi amplifică lupta cu slăbiciunile interioare, cu uitarea, cu oboseala, cu graba de a eticheta, cu palida putere de a iubi.

Bazată pe experienţa reală a sorei Helen Prejean, de altfel şi autoare a cărţii care a inspirat scenariul, povestea este o o parafrază la cutremurătoarea rugăciune a apostolului Matei: „Doamne, cred, ajută necredinţei mele”, căci personajul lui Susan Sarandon imploră prin fiecare gest: „Doamne, iubesc, ajută neiubirii mele.”

Drumul morţii este aşadar nu doar al condamnatului care primeşte şansa de a-şi recupera relaţia cu propriul suflet, ci chiar şi al călugăriţei care se confruntă cu marile teste ale căii spirituale.

Cine salvează pe cine şi care este adevărata salvare se vădeşte în finalul acestui film demn de topul celor mai bune producţii cinematografice din toate timpurile, prin ardoarea mesajului său şi regalul actoricesc.

Fragment din articolul Motor, acțiune!

din revista Yoga Magazin 93/94

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in