Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Puterea magica a plantelor - Sanzienele

Posted on3 Săptămână ago by 21
Favorite0
Puterea magica a plantelor - Sanzienele

Planta înflorește în apropierea solstițiului de vară, când e ziua cea mai lungă, cu cea mai mare încărcătură yang (solară) din an. Sânzienele înmagazinează în structura lor această încărcătură și sunt un simbol al soarelui, al luminii, al vieții.

Ziua de Sânziene este considerată cea mai bună din an pentru culesul plantelor de leac, mai ales datorită încărcăturii subtile solare maxime a acestui moment.

Sânzienele ne pun în legătură cu entitățile care poartă același nume, sânziene sau drăgaice, entități ale aerului, ființe feminine foarte frumoase, binefăcătoare.

Din punct de vedere terapeutic, sânzienele îşi merită renumele de plantă magică, având în egală măsură proprietăţi vindecătoare, de înfrumusețare şi chiar de imunizare faţă de anumite boli.

În tradiția populară se crede că roua din noaptea de Sânziene are proprietăți miraculoase. Se consideră că dacă îl stropești cu ea, trupul va deveni atrăgător și suplu. Cei care reușesc să culeagă în dimineața de Sânziene roua de pe frunzele plantei o pot folosi pentru a vindeca artroza și durerile osoase. Se spune că doar în noaptea de Sânziene bobițele de rouă oferă leac și pentru suferințele din dragoste, nu doar pentru cele ale trupului.

Fragment din articolul Puterea magică a plantelor - Sânzienele

din revista Yoga Magazin 89/90

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in