Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Adevaratul intelept - OSHO

Posted on1 Luni ago by 23
Favorite0
Adevaratul intelept - OSHO

Sunteți atât de înconjurați de răspunsuri încât în confuzie, în marea de informații, vă este aproape imposibil să găsiți întrebarea corectă; și cheia este întrebarea corectă.

Eu nu vă dau niciun răspuns. Dacă ați venit la mine pentru vreun răspuns, ați venit la persoana greșită. Eu nu vă dau hărți ale conștiinței. Nu. Eu nu vă ofer un concept despre Dumnezeu. Eu vă ofer doar o sete, o sete intensă; vă ofer intensitatea setei de a cunoaște propria întrebare autentică. 

atunci lucrurile se rezolvă singure - răspunsul urmează după întrebare. Nu există nicio îndoială, așa a fost mereu. Aceasta este natura situației: întâi căutați întrebarea și răspunsul o va urma.

Un adevărat înțelept este cel deschis în fața existenței care atunci curge prin el - deschis în fața vânturilor, a soarelui, a stelelor. Un adevărat înțelept este un gol profund - totul trece prin el, nimic nu este oprit. Atunci fiecare moment este Dumnezeu și atunci Dumnezeu nu este ceva din exteriorul vostru - este centrul vostru cel mai profund.

Fragment din cartea Adevăratul înțelept, de Osho

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in