Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Viata e intrebarea, iubirea e raspunsul

Posted on1 Luni ago by 52
Favorite0
Viata e intrebarea, iubirea e raspunsul

Iubirea, bucuria și pacea sunt stări profunde ale Ființei sau, mai curând, trei aspecte ale stării de conectare interioară cu Ființa. Prin urmare, nu au un antonim, deoarece vin din afara minții.

Iubirea, ca stare continuă, este foarte rară, la fel de rară ca și ființele umane conștiente. Sunt totuși posibile momente scurte și fugare de iubire ori de câte ori apare o pauză în fluxul gândirii.

Nu puteți să-l iubiți pe celălalt la un moment dat, iar la următorul moment să îl atacați. Iubirea nu are opus. Dacă "iubirea" dumneavoastră are un opus, atunci nu este iubire, ci o puternică nevoie a sinelui fals de a avea un sentiment de identitate mai complet și mai profund, o nevoie de care celălalt o satisface temporar. 

Iubirea este o stare a Ființei. Iubirea voastră nu se află în exterior, ci adânc în voi. Nu o puteți pierde niciodată și nici ea nu vă poate părăsi. Nu este dependentă de un alt trup, de o formă exterioară.

Este liniștea prezenței voastre. Puteți percepe realitatea atemporală și lipsită de formă ca viață ce vă animă trupul. Doar atunci puteți simți aceeași viață în profunzimea fiecărui om, a fiecărei ființe. Priviți dincolo de vălul formei și al separării. Aceasta este realizarea unității. Aceasta este iubirea. (Eckhart Tolle) 

Fragment din cartea Viața este întrebarea, iubirea dumnezeiască, nesfârșită, constantă e răspunsul

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in