Click for more products.
No produts were found.
Blog archives
Blog categories
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

In armonie cu infinitul

Posted on1 Ani ago by
Favorite0
In armonie cu infinitul

Detalii din cartea: In armonie cu infinitul. Autor: Ralph Waldo Trine

Esenta ultima a Universului este acel Spirit al Vietii si al Puterii infinite - fundamentul a tot, cel care anima tot, care se manifesta pe sine in si prin tot, acel principiu al Vietii existent prin sine insusi din care totul se naste in mod continuu. Daca exista forme de viata, trebuie sa existe, in mod necesar, si o Sursa infinita a Vietii din care acestea sa apara. Daca exista forme ale iubirii, trebuie sa existe, in mod necesar, si o Sursa infinita a Iubirii din care acestea sa apara. Daca exista forme de intelepciune, trebuie sa existe, in mod necesar, o Sursa infinita a inte­lepciunii din care acestea sa apara.

Dumnezeu este Spiritul infinit care umple intregul Univers doar cu El Insusi, asa incat toate sunt de la El si in El si nimic nu este in afara. Deci, cu adevarat, in mod firesc, in El traim, ne miscam si ne ducem existenta. El este viata vietii noastre, esenta insasi a existentei noastre. Am primit si primim in mod continuu suflul vietii de la El. Suntem partasi la viata lui Dumnezeu si, cu toate ca suntem diferiti de El fiind spirite individualizate, in timp ce El este Spiritul Infinit care ne include pe noi si tot ceea ce exista in afara noastra, in esenta viata lui Dumnezeu si viata omului sunt identice si astfel sunt una. Nu difera in esenta sau in calitate, ci in grad de manifestare.


Fragment din cartea „In armonie cu infinitul. Autor: Ralph Waldo Trine”

Dumnezeu este Spiritul Vietii Infinite.
Daca noi suntem partasi la aceasta viata, si avem puterea de a ne deschide catre influxul sau divin, inseamna chiar mai mult decat am crezut la inceput despre viata fizica. Caci este evident ca viata acestui Spirit Infinit, chiar prin natura sa, nu admite nici o boala. si daca este asa, atunci inseamna ca nici o boala nu poate exista in corpul in care ea intra in mod liber si prin care circula liber.
Sa recunoastem de la inceput ca in ceea ce priveste viata fizica, procesul vietii se produce din interior catre exterior. Exista o lege imuabila care spune ca: „Ceea ce este in interior este precum ceea ce este in exterior, este legea cauzei si a efectului.“ Cu alte cuvinte, adevaratele forte, diferitele stari mentale si emotii, toate isi manifesta cu timpul efectul asupra corpului fizic.
Cineva spunea: „Am auzit spunandu-se multe in legatura cu efectele mintii asupra trupului, insa nu stiu daca trebuie sa am mare incredere”. Tu ce crezi?
Cineva iti aduce brusc o veste. Devii palid la fata, incepi sa tremuri sau probabil lesini. Oricum, prin canalele mintii tale, vestea iti este comunicata. Sa presupunem ca un prieten iti spune ceva, poate in timp ce stai la masa. El iti spune un lucru care iti pare foarte neplacut. Acel lucru te raneste. Pana in acel moment ai savurat masa, insa dupa ce ai primit vestea, apetitul tau a disparut. Ceea ce prietenul tau a spus, ti-a patruns prin canalele mintii in interior si te-a afectat.
Sau un alt exemplu: pe drum trece un tanar barbat, tarandu-si piciorul si impleticindu-se la cel mai mic obstacol. De ce este el asa? Pur si simplu este slab de minte, este idiot. Cu alte cuvinte, o stare de decadere a mintii produce o stare de decadere a conditiei fizice. Pentru a avea o minte sigura trebuie sa fii sigur si pe picioarele tale. A avea o minte nesigura inseamna a avea si un mers nesigur.
Exista situatii in care se iveste o urgenta. Stai tremurand, slabit si infricosat. De ce iti sunt paralizate miscarile? De ce tremuri? Cu toate astea, continui sa crezi ca mintea nu are decat o mica influenta asupra corpului tau. Cu alta ocazie, esti dominat de un acces de nervi. Pentru cateva ore dupa aceea, te plangi  ca ai o durere violenta de cap. si totusi, nu realizezi ca gandurile si emotiile tale au efect asupra corpului tau.
Acum o zi sau doua, discutam cu un prieten despre nelinisti. „Tatal meu se ingrijoreaza repede” mi-a spus acesta. „Tatal tau nu este un om sanatos“ am spus. „El nu este puternic, plin de vigoare, robust si activ.“ Apoi am descris si mai amanuntit conditia in care se afla tatal lui, precum si neplacerile care l-au afectat. Prietenul meu s-a uitat la mine surprins si a spus „il cunosti pe tatal meu?”, „Nu”, i-am raspuns. „Atunci cum de poti descrie cu atata precizie suferinta cu care se confrunta?” „Pai, tocmai mi-ai spus ca tatal tau se ingrijoreaza repede. Atunci cand mi-ai spus aceasta, mi-ai indicat cauza. in descrierea starii tatalui tau am facut doar conexiunea cauzei cu efectele sale caracteristice.”
Frica si ingrijorarea au ca efect inchiderea canalelor corpului, astfel incat fortele vietii se scurg prin aceste canale intr-o maniera mai greoaie. Speranta si linistea deschid canalele corpului, astfel incat fortele vietii trec intr-un flux dinamic prin ele, astfel incat bolile pot rareori sa se instaleze.
Nu demult, o femeie ii povestea unui prieten despre un mare necaz al ei. Intamplator, prietenul meu cunostea despre aceasta femeie faptul ca intre ea si sora ei nu exista nici cea mai mica relatie de amabilitate. El a ascultat atent, iar apoi, privind-o direct in fata, pe un ton ferm dar amabil a spus: „Iart-o pe sora ta”. Femeia s-a uitat atunci surprinsa la el si a spus: „Nu pot s-o iert pe sora mea”. „Foarte bine, atunci...”, a raspuns el, „mentine-ti rigiditatea articulatiilor si suferintele reumatice.“
Citeva saptamani mai tarziu el a inalnit-o din nou. Cu un pas usor, ea a venit catre el si a spus: „ti-am urmat sfatul. Am intalnit-o pe sora mea si am iertat-o. Am devenit din nou bune prietene, si nu stiu cum, intr-un fel sau altul, chiar din acea zi, suferintele mele fizice parca s-au mai diminuat un pic, iar astazi, nu mai e nici urma din vechile probleme cu care ma confruntam. Sora mea si cu mine am devenit atat de bune prietene, incat acum nu mai putem una fara alta.”. Observati din nou, cauza si efectul.
Avem cateva cazuri de aceeasi natura, autentice: O mama a fost dominata pentru cateva momente de un acces intens de furie, iar copilul pe care il alapta a murit mai apoi dupa o ora, otravit de laptele mamei sale, datorita secretiilor de otrava pe care corpul ei le-a produs sub imperiul crizei de nervi. in alte cazuri s-au produs imbolnaviri grave ale copilului si convulsii.
Urmatorul experiment a fost realizat de mai multe ori de catre un binecunoscut om de stiinta: cativa barbati au fost tinuti intr-o camera incalzita. Fiecare barbat a fost dominat pentru o clipa de o emotie  de un anumit tip. Unul de o minie intensa, iar altii, de diferite alte emotii. Experimentatorul a cules apoi de pe corpul fiecarui barbat cate un strop de transpiratie, si prin analize chimice, a putut sa determine ce emotie dominanta a avut fiecare. Practic, acelasi rezultat s-a revelat in analiza chimica a salivei fiecarui barbat.
 Un alt cercetator american, absolvent al al uneia dintre cele mai reputate scoli cu profil medical, o persoana care a studiat cu atentie fortele care construiesc corpul, precum si fortele care il ruineaza, a spus: „Mintea reprezinta protectorul natural al corpului. Fiecare gand tinde sa se reproduca si sa genereze tabloul mental al bolilor, senzualitatea si viciile de toate tipurile, produce degenerarea, decaderea sufletului, pe care le reproduce mai apoi in corp. Mania modifica proprietatile chimice ale salivei, pana la un nivel deosebit de periculos pentru viata. Este binecunoscut faptul ca emotiile bruste si violente, nu numai ca slabesc inima in cateva ore, dar au cauzat si moartea sau alienatia mentala. Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o diferenta intre compozitia chimica a transpiratiei unei persoane care are un adanc sentiment de vinovatie si compozitia chimica a transpiratiei obisnuite. Iar starea mintii poate fi uneori determinata prin analize chimice, de exemplu, la analiza transpiratiei unui criminal daca aceasta este pusa in contact cu acid selenic, produce o culoare distincta roz. Este binecunoscut faptul ca frica a omorat mii de persoane, in timp ce curajul este un mare fortifiant.
Un dresor de cai spunea ca uneori, un cuvant manios spus unui cal, ii poate ridica pulsul acestuia cu zece batai intr-o clipa. Daca acest lucru este adevarat pentru un animal, ce sa mai spunem despre puterea unui cuvant asupra unei fiinte umane, si in special asupra unui copil? Emotiile mentale puternice produc deseori stari de voma. Minia extrema sau frica pot determina aparitia icterului. O criza violenta de furie a cauzat apoplexia si moartea. intr-adevar, nu numai o data, o singura noapte de agonie mentala a distrus viata cuiva. Gelozia permanenta,  grija permanenta si anxietatea chinuitoare pot conduce in timp la alienare mentala. Gandurile bolnavicioase precum si starile dizarmonioase reprezinta mediul propice pentru dezvoltarea bolilor, acestea conducind mai apoi la savarsirea de infractiuni.
Din toatea acestea tragem o concluzie importanta, care a fost demostrata stiintific, aceea ca diferitele stari mentale si emotii au efecte caracteristice asupra corpului, fiecare conducand in functie de intensitate, la forme caracteristice de boli, care cu timpul devin cronice.
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in