Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Ce-ai facut cu viata ta?

Posted on1 Weeks ago by 9
Favorite0
Ce-ai facut cu viata ta?

Trupul acesta! Doar unul dintre miile, sutele de mii de trupuri pe care le-ai părăsit în cimitirele pământului. Nici n-au apucat să se prăbușească mormintele care adăpostesc zdrențele fostelor tale personalități și tu te-ai ivit în alt colț de lume, sub altă înfățișare, sub altă soartă. Maldăre de haine uzate, pe care n-o să le mai porți niciodată. Merită să te plângă cineva când e timpul să dezbraci vreuna dintre ele? Merită să anticipezi acest ceas al dezgolirii?

De ce s-o faci? Nu li se întâmplă la infinit altora, în altă viață, în altă încăpere, în alt an. Moartea vibrează continuu în tine. I-ai fost promis cu prima respirație. Refuzi să o privești în ochi? Ea te urmărește fără să clipească. N-ai cum să-i scapi.

Se spune amar despre unul sau despre altul: și-a ratat viața. Dar cum este să-ți ratezi moartea? Să pleci în ultima călătorie ca un sclav. Umplut de lacrimi din cap până în picioare, buimăcit de o suferință neînțeleasă, legat la ochi, mai sărac decât ai apărut pe lume.

Să te lași prins și târât de moarte, lovit cu sufletul de toți pereții întunericului, cu mintea podidită de frică și cu memoria lac de disperare... Crezi că poți participa la moartea personală cu o căldare de apă aruncată peste firimiturile eu-lui tău și menită să te înzdrăvenească doar pentru o nouă schingiuire?

Arta de a muri începe cu arta de a te naște. Cum altfel să avem acces la misterul acelei ordini superioare care se revelează în ceasul marii treceri? Cum altfel să trăim beatitudinea devenirii?

Fiecare a fost purtat de mamă în pântec și s-a lăsat născut în alcătuirea sa de oase și de carne. Nu-i de-ajuns. Altcineva a suportat chinurile facerii noastre trupești. Câteva ore care au părut nesfârșite, o noapte sau o zi întreagă. Pe seama cui lăsăm nașterea propriului suflet? Cât vrem să mai amânăm? Bisturiul nimănui nu ne poate desface scoarța ego-ului, nicio moașă nu-și poate asuma travaliul în locul nostru.

Dacă nu te-ai născut încă, ce-ai făcut cu viața ta?

Revista Yoga Magazin EDITIE SPECIALĂ

Moartea și tainele uimitoare ale lumii de dincolo

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in