Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Altai-Himalaya si misterele lor - Nicholas Roerich

Posted on4 Lună ago by 58
Favorite0
Altai-Himalaya si misterele lor - Nicholas Roerich

Nicholas Roerich (1874 - 1947)

Un Da Vinci al secolului al XX-lea. Artist prolific și inclasabil, filozof mistic, pedagog, scriitor, arheolog, explorator. O conștiință înaltă și un om de acțiune. A inițiat primul pact internațional pentru protejarea patrimoniului cultural. A fost nominalizat la premiul Nobel pentru pace.

I s-a dus vestea ca mesager al Shambalei și bodhisattva de cel mai înalt rang. A fost considerat una dintre luminile absolute ale timpului său. Acesta este Nicholas Roerich.

Scrisă de-a dreptul pe șaua calului, Altai-Himalaya este istoria fascinantă a unei expediții de pionierat. Un triumf pentru studiile despre Orient. Relatarea palpitantă a investigațiilor arheologice și etnografice din zone asiatice care nu mai fuseseră explorate. Nicholas Roerich a marcat primul pe hartă zeci de vârfuri muntoase și trecători din Himalaya. A străbătut drumuri interzise și drumuri neumblate de europeni. A fost primit ca un ambasador al bunăvoinței și a adunat credințe, legende, comori ale spiritualității orientale.

Dar paginile acestea sunt mai mult decât un jurnal de călătorie. Sunt mărturia întâlnirii cu o lume plină de mister și o poveste de dragoste cu sufletul acestei lumi. Intensitatea la care a fost scrisă și frumusețea mistică a acestei cărți ne cheamă într-un spațiu lăuntric, acolo unde toate călătoriile se unesc într-una singură. Cea a inimii către lumină. Vii?

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in