Blog archives
Ultimele comentarii
No comments
Blog search

Iata raspunsul meu - Swami Shivananda

Posted on4 Lună ago by 70
Favorite0
Iata raspunsul meu - Swami Shivananda

O veche parabolă povestește că oamenii care străbăteau deșertul în caravane auzeau mereu strigătul unui ascet: Am un răspuns, am un răspuns. Cine are o întrebare?

Shivananda n-a fost un sihastru și nu și-a făcut sălaș în pustietate. El a explorat cu o adâncă înțelegere omenescul și a fost pescar de suflete în iureșul de ape al lumii. Medic strălucit, a înlesnit reveniri miraculoase la viață. A traversat durerea de a-i fi pierdut pe cei dragi, a ajuns la curajul de a fi călugăr rătăcitor, s-a vindecat prin yoga de boli incurabile. A dus o existență închinată celorlalți, atent și la maladiile trupului, și la nevoia de hrană a spiritului. A scris 300 de cărți și a dialogat cu mulți căutători ai Divinului, a înființat ashram-uri, spitale și școli. Prin tot ce a făcut s-a îngrijit cu înaltă cunoaștere și multă bunătate de sufletul omenesc.

De ce, dacă ești mai presus de castă, crez, religie și sexualitate, ești înconjurat de vizitatoare femei? De ce un mare înțelept ca tine, ca a renunțat la tot și toate, poartă iarna palton? De ce ești avid de publicitate? Vorbești atât de mult despre serviciul dezinteresat și altruist și totuși cauți faima și renumele... Asociezi întotdeauna înțelepciunea cu umilința; atunci de ce îți place atât de mult să fii fotografiat? Ce sens are să adori un ghid spiritual așa cum o fac oamenii aici, în India? Nu e sclavie? Nu devine discipolul sclavul ghidului spiritual?

Sunt lămuriri pe care i le-au cerut discipoli de toate felurile și trecători prin ashram-ul său, fiecare cu preocupările sale și cu puterea sa de înțelegere. Sunt îndoieli, nedumeriri, curiozități ale multora dintre cei care vor să investigheze viața și felul de a fi al ghidului spiritual. Pe lângă acestea, găsești în carte și întrebări menite să limpezească propria existență a oamenilor și tainele devenirii spirituale. Întrebări de toate felurile - despre cele zilnice și cele eterne.

În unele cu siguranță vei recunoaște propriile tale interogații. Vrei să afli răspunsurile? Shivananda descifrează totul cu simplitatea marilor ghizi spirituali. De aceea avem nevoie doar de o inimă deschisă și o vie intuiție spirituală pentru a ne bucura din plin de comoara înțelepciunii sale.

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Sign in

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Sign in