Dictionar superumoristic pentru incepatori si avansati

Postat acum2 luni in urma de 79
Favorite0
Dictionar superumoristic pentru incepatori si avansati

ARBORE – O plantă de talie mai mare, care servește ca instrument de supliciu pentru aplicarea justiției. Mare parte a arborilor poartă fructe neglijabile sau nu au fructe deloc. În general, arborele este un agent benefic al civilizației și un important factor al moralității publice. În statele riguroase din Vest, precum și în statele hipersensibile din Sud, fructele arborilor, fie negre sau albe, sunt agreabile și pe gustul populației, chiar și dacă nu sunt consumate, și profitabile pentru prosperitatea generală, chiar dacă nu se exportă în alte țări. Relația normală dintre arbore și justiție nu a fost descoperită de judecătorul Lynch (care nu i-a recunoscut nicio supremație); drept dovadă stă următorul pasaj al lui Morryster scris cu două secole mai devreme:

„Aflându-mă în această țară am văzut arborele Ghogo, despre care am crezut inițial că nu prezintă nimic remarcabil. Înțeleptul satului mi-a spus atunci:

-Acest arbore nu are momentan fructe, însă atunci când vine timpul, în ramurile sale pot fi văzuți toți cei care l-au ofensat pe Majestatea Sa, Regele. Apoi am aflat că „Ghogo” are în limba lor același înțeles cu hoț în limba noastră.”

ARDOARE – Calitate specifică unei iubiri oarbe.

Noiembrie – A unsprezecea douăsprezecime a plictisului.

O dată – Destul

 

Fragment din cartea Dicționar super umoristic pentru începători și avansați

De Ambrose Bierce

Citește mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare