7 adevaruri esentiale referitoare la sistemul tantra yoga ezoterica

Postat acum2 luni in urma de 29
Favorite0
7 adevaruri esentiale referitoare la sistemul tantra yoga ezoterica

Tantra Yoga Ezoterică este înainte de toate un sistem spiritual fundamentat pe legile dumnezeiești și pe anumite principii universale pline de înțelepciune.

Aceste principii și legi spirituale se structurează într-o rețea, într-o țesătură complexă. Se susțin între ele și se potențează reciproc, constituind o fundație solidă pornind de la care conștiința umană trează devine capabilă să cuprindă Întreaga Realitate.

Tantra Yoga Ezoterică autentică ia ca punct de plecare întotdeauna legi și principii fundamentale care permit o înțelegere universală, mereu aceeași în orice epocă, în orice civilizație, în orice context. De aceea urme ale acestui sistem se găsesc în aproape toate regiunile globului, sub nume diferite.

În cadrul sistemului Tantra Yoga Ezoterică, practicantul trece de la experiențele conștiente la înțelegerea legilor și a principiilor care se află dincolo de ele, căpătând astfel gradat controlul asupra tuturor aspectelor vieții.

Nu sunt necesare dogme sau credințe oarbe, deoarece practicantul le înlocuiește cu certitudinea de nezdruncinat a experienței. Aceasta este unicul motiv pentru care tantricii elimină tabuurile și ideile preconcepute, nu ca o formă de anarhie spirituală – așa cum se consideră adesea, ci ca un efect secundar al unei asemenea abordări a evoluției care permite înțelegerea profundă a legilor și principiilor universale.

Tantra Yoga Ezoterică reprezintă, astfel, calea sistemică și obiectivă ce duce la desăvârșire și libertate.

 

Fragment din articolul 7 adevăruri esențiale referitoare la sistemul tantra yoga ezoterică

din revista Yoga Magazin 103/104

Citește mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare