Adevaratul intelept - OSHO

Postat acum9 luni in urma de 68
Favorite0
Adevaratul intelept - OSHO

Plictiseala este una dintre cele mai mari probleme ale vieții umane. Niciun animal nu se plictisește vreodată. Ați văzut vreun animal plictisit? Niciun animal, nicio pasăre, niciun copac nu se plictisește vreodată; doar ființele umane se plictisesc – de ce? Au ratat curgerea naturală a vieții, s-au îndepărtat de viață. Cu cât vă îndepărtați mai mult de esența voastră și de viața voastră interioară, cu atât lucrurile vor fi moarte și voi vă veți plictisi.

Întoarceți-vă acasă! Faceți parte din existență, din copaci și din pietre și râuri, din cer și soare și lună, din păsări și animale. Întoarceți-vă acasă și uitați-vă la toate cum se uită un copil: proaspeți, tineri.

Iisus spune, „Nimeni nu va putea pătrunde în împărăția lui Dumnezeu dacă nu este ca un copil.” Ce vrea să spună? Care este calitatea unui copil? Este proaspăt și niciodată plictisit.

Ați văzut? Spuneți-i unui copil o poveste – el ascultă, se entuziasmează și spune, „Unchiule, zi din nou.” Aceeași poveste, spune, „Zi-o din nou.” Acum este și mai entuziasmat. I-o spune-ți și el zice, „Acum, din nou.” Nu puteți înțelege ce i se petrece acestui copil, pentru că este aceeași poveste. În fiecare noapte el ascultă același cântec de leagăn, dar nu e niciodată același. Conștiința lui e atât de proaspătă încât praful nu se așază niciodată pe el.

Citeste mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare