Aloe Vera - Planta celor 1000 de miracole

Postat acum1 Ani in urma de 130
Favorite0
Aloe Vera - Planta celor 1000 de miracole

„Cea mai mică celulă a trupului nostru se formează de la hrana pe care o consumăm. De aceea alimentația constituie piatra unghiulară a sănătății noastre. Hipocrate ne sfătuia acum mai mult de două mii de ani: Hrana să vă fie medicament, iar medicamentul hrană.

Pe măsură ce știința medicală progresează, luăm cunoștință de importanţa substanțelor naturale în alimentația noastră: hidrații de carbon, proteinele și grăsimile; apoi vitaminele, mineralele, enzimele, grăsimile esențiale, în sfârșit, fitochimicele (care desemnează substanțele chimice din plante cu efecte benefice asupra sănătății și influență asupra rezistenței la boli).

Dacă înțelegem importanța hranei de calitate și efectele sale asupra organismului, ne dăm seama și de faptul că ne-am îndepărtat încetul cu încetul de propria noastră natură, iar această eroare se află la baza celor mai multe dintre afecțiunile de care suferim. Putem să identificăm proasta alimentație drept cauză a 75% din bolile mortale ale epocii noastre. Acumularea de toxine agrochimice, droguri, produse chimice, hrană transformată chimic – toate acestea au un impact teribil asupra noastră. Or în caz de boală, ni se prescrie ca tratament un cocteil chimic și complet nepotrivit pentru organism, care produce o serie de efecte nedorite și ne accentuează tendințele către un mod greșit de viață și o alimentație nocivă. Așa se explică oboseala și lipsa de rezistență la boli, stresul și multiplele probleme fizice care ne întunecă existența.”

Patrick Holford, precursor al nutriționismului optimal în Marea Britanie, fondator al Institutului Optimum Nutrition din Londra

Fragment din cartea Aloe Vera – Planta celor 1000 de miracole, de Oltea Mutulescu

Citește mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare