Ultimele comentarii
Fara comentarii
Cautare articol

Para Bakti - Suprema Devotiune

Postat acum8 luni in urma de 220
Favorite0
Para Bakti - Suprema Devotiune

Bhakti Yoga este știința celei mai înalte iubiri. Ne învață cum să direcționăm această energie, cum să o controlăm, cum să o orientăm, cum să o elevăm pentru a atinge cele mai mărețe și glorioase idealuri, pentru a trăi starea de preafericire spirituală, de beatitudine, de desăvârșire.

Bhakti yoghinul nu spune: „Renunță!”, ci: „Iubește! Iubește! Iubește cu ardoare tot ce este mai înălțător și mai sublim!”. Și toate celelalte se desprind de la sine, firesc și natural, de cel care este plin de dragostea copleșitoare pentru Preaînalt.

„Nu știu nimic despre Tine decât că ești iubirea mea. Că strălucești de frumusețe, o, de câtă frumusețe! Ești frumusețea însăși!”

Această formă de yoga ne cere să transformăm setea noastră de frumusețe în sete de Dumnezeu. Căci ce este frumusețea într-un chip drag, în cerul albastru, în misterioasa Lună? Doar o reflexie a atotcuprinzătoarei Frumuseți Dumnezeiești.

„El strălucește, totul strălucește. Lumina Sa scaldă totul în lumină.”

Adoptă atitudinea Bhakti yoghinului care te determină să-ți depășești micimile. Îndepărtează-te de înlănțuirile egoiste și deșarte ale lumii. Nu privi umanitatea drept centrul sau focarul țelurilor tale. Rămâi ca un martor tăcut, ca un observator care înregistrează fenomenul naturii. Privește oamenii cu detașare și vei vedea cum atotputernica iubire se manifestă pretutindeni în lume. Uneori te vei confrunta cu anumite neînțelegeri, cu sentimente de cădere sau de luptă – sunt doar zbateri ale egoului care se teme că va fi nimicit de atingerea copleșitoare a adevăratei iubiri. Rămâi deoparte și lasă-le să se manifeste liber. Le simți doar când te lași prins în vârtejul lumii, dar când ești doar un martor detașat poți vedea că există mii și mii de căi prin care Dumnezeu se manifestă pe Sine ca Iubire.

 

Fragment din cartea Para Bhakti – Suprema Devoțiune de Swami Vivekananda

Citește mai mult

Lasa un comentariu
Leave a Reply
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Meniu

Settings

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Conectare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectare